miércoles, 23 de febrero de 2011

Igualtat i llibertat

Obric un lloc on pots penjar el teu treball sobre aquesta combinació dels valors més importants per entendre la democràcia.

2 comentarios:

Unknown dijo...

Igualtat i llibertat, poden viure juntes?

Primer que res, i abans d'exposar les meves idees m'agradaria matissar sobre que es la igualtat i que es la llibertat.

-Igualtat: Dret que tenim per participar en parts iguals a en les decisions de l'assemblea i també és el dret de ser reconeguts igual davant la llei

-Llibertat: Consisteix en exercir els drets anteriorment esmentats.

Com podem veure ambdós conceptes estan molt units i es que si per poder ser lliures tenim que ser iguals, ja que, plantegem el següent exemple:

Suposem per un moment que hi ha un accident de tràfic entre un home de negoci(que no té més diners perquè no pot) i que havia begut, i tu (que treballes però guanyes el just com per passar el mes) que no havies begut res, la cosa es que acabeu ambdós vehicles fets un pols. I arriba el dia del judici, ell que anava begut ix insolvent i a tu et cauen una multa milionària i damunt et toca pagar-li el cotxe esportiu al home de negocis.

A que no hi ha igualtat? No, a guanyat ell el judici per ser ric, i tu que? ho has perdut tot perquè tens que pagar la multa més el cotxe, cosa que et fa perdre tota llibertat que tinguessis ja que com he dit en l'exemple si ja et venia apurat passar el mes, ara ja tindràs que buscar-te una nova font d'ingressos per poder fer-ne front a tot, reduint així la teva llibertat una vegada més.

Unknown dijo...

La llibertat individual apunta a poder actuar amb la major autonomia possible , i la igualtat es refereix als criteris segons els quals es comparteixen i distribueixen els bens materials dins d'una societat.
Ambdós coses amb la definició s'assemble però amb i això de la igualtat?Perqué quasi sempre ixen guanyant els més rics injustament?En la meua opinió nohi ha igualtat i això per a dir-ho d'alguna forma "t'amarga" la llibertat.


Sergi Mesas Aparisi